21 oktober 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag mag Aquila aantreden tegen de nummer 2 Niftrik. Het verleden leert dat Aquila het altijd lastig heeft tegen de lange spelers en fysieke kracht van Niftrik.

Na een redelijke warming-up schiet onze pupil van de week Max de eerste treffer tegen de touwen. Hierna mogen de echte mannen aan het werk. Aquila start goed en zet de gasten onder druk, dit resulteert niet in echte kansen omdat de eindpass onnauwkeurig is. Na een minuut of 10 kruipt Niftrik uit haar schulp en probeert met lange ballen de spitsen te lanceren, één hiervan levert een hoekschop op die knap wordt binnen gevolleyd. De eerste achterstand van dit seizoen is een feit, binnen 25 minuten wordt het zelfs nog erger. Niftrik komt op 0-2, een terecht gegeven penalty wordt binnengeschoten door de tank van Niftrik. Daarna graaft Niftrik zich in, waardoor Aquila het initiatief teruggrijpt. Uit een mooi voetballende aanval komt Aquila net voor rust terug op 1-2. Bram passeert zoals wel vaker vandaag 2 man van Niftrik en legt de bal perfect terug op de inlopende Mees. Nog voor rust schiet Thijn vanaf 30 meter een vrije trap op de paal.

Na wat tactische omzettingen komt Aquila goed uit de kleedkamer. Het zet Niftrik onder druk, wat er nog maar sporadisch uit komt. Aquila probeert via kort combinatiespel kansen te creëren. Na een uur spelen neemt de conditie bij de gasten af, worden er veel overtredingen gemaakt op spelers van Aquila en wordt er veel tijdgerekt door het simuleren van blessures. Na 78 minuten komt Aquila langszij, Roy Pruijn kapt zich knap vrij op de rand van de zestien en schiet op de binnenkant van de paal. De bal spat terug van de paal en Mees is er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken. Aquila wil meer en voert de druk op Niftrik op, dit resulteert in de 84 minuut in de 3-2 voorsprong. Thijn draait zich vrij aan de zijkant van het veld en levert een perfecte voorzet af op de inkomende Roy P, die snoeihard binnenkopt. Hierna probeert Niftrik er nog een slotoffensief uit te persen, maar goed verdedigings- en keeperswerk van Jason zorgt ervoor dat Aquila de 3 punten in Dreumel houdt.

Mooi en goed om te zien dat Aquila vandaag als team veerkracht heeft getoond en dat er op het veld voor elke meter is gestreden.

28 oktober speelt Aquila tegen Unitas’28 in Wamel. De derby zal om 14:30 aanvangen.