4-9-2022: Aquila 1 - Quick 1888 1 (2-4)

Vandaag de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2022-2023. Meteen een pittige tegenstander: De bekerwedstrijd tegen 3e Klasser Quick 1888 1 uit Nijmegen. Na de wedstrijdbespreking van coach van Mourik betreden de 11 Blauw-Witten met een goede instelling het redelijk bespeelbare hoofdveld.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheids wordt Aquila de eerste 10 minuten overrompeld door de tegenstander, wat resulteert in een 0 - 1 achterstand. Hierna neemt Quick 1888 1 gas terug, en komt Aquila verdiend op 1-1 door een mooi uitgespeelde counter, prima afgemaakt door Bram Bouwman. Na de gelijkmaker krijgen "Good Old" Joep van Baren, en dezelfde Bram Bouwman nog kansen op de 2-1 voorsprong, maar helaas worden deze kansen niet benut, en wordt de 1-1 de ruststand bereikt, mede door subliem keeperswerk van Jason Henzen bij de inzetten van de Quick 1888 voorwaartsen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, Quick 1888 dicteert het spel, Aquila loert op de gevaarlijke counter. Toch komt Quick 1888 op 1-2 door verkeerd uitverdedigen in de Aquila defensie. Het verzet bij Aquila is absoluut niet gebroken, ook al komt Quick 1888 zelfs op 1-3. Bij beide partijen begint de warmte parten te spelen, maar door een bekeken kopbal van die dekselse A-junior Silas Looman komt de spanning in de wedstrijd helemaal terug. Aquila zet alles op de aanval om nog een puntje uit het vuur te slepen, maar uit een tegenaanval scoort Quick 1888 de 2-4, wat tevens de eindstand is. Toch een goed resultaat tegen deze 3e Klasser, waarop coach van Mourik, zeker kan bouwen richting de competitiestart.

Keeper Jason Henzen redt punt voor Aquila

Batavia 1 (zon) - Aquila 1 (zon)

Vandaag de uitwedstrijd op het programma tegen Batavia uit Batenburg, volgens trainer Van Mourik een geduchte tegenstander, vanwege de vele versterkingen die door Batavia in de afgelopen transferperiode uit Nijmegen eo zijn binnen geharkt.  De wedstrijd wordt gespeeld onder ideale omstandigheden voor een lekker potje voetbal, het zonnetje schijnt, 15 graden, een (sliding)nat veld, en bijna ge... meer ยป

• 25 september 14:00