Datum

26 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Aquila 1 heeft door een 3-1 overwinning op SVO’68 het KAMPIOENSCHAP veroverd in de 5e klasse E en mag zich op gaan maken voor het debuut in de 4e klasse. Een knappe prestatie van de relatief jonge ploeg die ongeslagen de winterstop bereikte, na de winterstop volgde enkele mindere periodes maar doordat de concurrentie ook punten verspeelde bleef Aquila de beste papieren behouden en dit om te zetten in het kampioenschap. De laatste 3 wedstrijden van het seizoen had Aquila één punt voorsprong op concurrent DSZ en gaf dit niet meer weg door overwinningen op Victoria’25, Sv Heumen en SVO’68. Je mag spreken van een verdiend kampioenschap, want de ploeg heeft het hele jaar boven aangestaan!

De wedstrijd start met veel vuurwerk, rookbommen etc. De opstelling is hetzelfde als vorige week tegen Sv Heumen, vanaf de start is duidelijk te merken dat SVO niks cadeau ging doen en aan Aquila zijde is duidelijk wat spanning zichtbaar. De uitploeg kreeg de 1e kans van de wedstrijd en zette deze gelijk om in een doelpunt en zo staat Aquila na een minuut of 10 op 0-1 achterstand. Toch doet het tegendoelpunt Aquila goed en weet met goed voetbal beter in de wedstrijd te komen. Na een minuut of 20 komt het op gelijke hoogte, Conté ontsnapt aan buitenspel en wordt in de zestien gevloerd door de uitstormende keeper, penalty. Strafschopspecialist, aanvoerder en jonkie genaamd Thijn Remmits schiet onder grote druk de bal snoeihard in de kruising. De druk van Aquila houdt aan en al snel volgt de voorsprong, een hoekschop van Mees van den Heuvel wordt door Hielke Ton op fraaie wijze binnengetikt. Net voor rust maakt Hielke zijn 2e van de middag, een enorme knal van 25 meter vliegt onhoudbaar in de rechterhoek.

Na de rust is SVO de betere partij, de achterhoede van Aquila heeft haar handen vol aan de voorwaartsen van SVO. Aquila komt er nauwelijks meer uit en wordt stevig onder druk gehouden door SVO. Door als team uitstekend te verdedigen geeft Aquila weinig kansen weg, wat eigenlijk het hele seizoen al het geval is. En als er dan al op goal geschoten wordt kan het vertrouwen op de twee uitstekende keepers waarover trainer Bert van Baren beschikking heeft. Keeper Jason Henzen keepte de eerst 21 wedstrijden zeer verdienstelijk maar moest door een handblessure de afgelopen 3 wedstrijden toe kijken hoe Rick Termeer zijn positie uitstekend invulde. Toch lijkt Aquila na 60 minuten in de problemen te komen als keeper Termeer uitgespeeld wordt en de bal op 8 meter van het doel wordt breed gelegd op de behendige nr. 7 van SVO. Zijn schot wordt echter op de doellijn gepareerd door de schoen van Wout Elsen en spat met behulp van de lat weer in het veld. Hierna is het billenknijpen en het steeds sterker worden SVO heeft Aquila in de greep, het wisselt zelf nog twee keer aanvallend maar Aquila kan geen gebruik maken van de geboden ruimtes. In de 89ste minuut krijgt Niels Last een publiekswissel, op 35-jarige leeftijd en 18 voetbalseizoenen in een 1e elftal stopt hij met voetballen. Uiteindelijk blaast de scheidsrechter na 90 minuten en wat blessuretijd voor het einde van de wedstrijd.