Datum

9 december 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Zondag 9 december staat de thuiswedstrijd tegen SCD’33 uit Deest op het programma. Voordat de wedstrijd van start kan gaan is er twee maal het veld beoordeeld en na het aanbrengen van zand in de doelgebieden en het rollen van het veld is het op zich prima bespeelbaar.

Nadat de pupil van de week Max de eerste keer het net heeft laten bollen is het nu aan de grote mannen. De wedstrijd start tam, mede doordat SCD ver inzakt en Aquila moeite heeft om de bal snel rond te laten gaan. Na enkele (schiet)kansen voor Aquila is het in de 27e minuut Hielke die in een scrimmage, ontstaan uit een corner, de bal met zijn linker hoog in het doel jaagt. Direct daarna krijgt Conté de kans op 2-0, echter weet de keeper de bal met zijn voet te pareren. SCD komt er de 1e helft nauwelijks uit en probeert alleen met lange ballen hun spitsen te bereiken. Net voor rust weet Willem door te breken op de linkerkant en een afgemeten voorzet af te leveren op de ingelopen Roy Pruijn, die beheerst voor de 2-0 zorgt.

In de rust wordt door de staf aangegeven dat zij ontevreden zijn over het vertoonde spel en dat het echt beter moet om de 2e helft niet in de problemen te komen.

In de 2e helft raakt Aquila vrij snel het initiatief kwijt doordat SCD met behulp van de harde wind druk zet op de achterste lijn van Aquila, hierdoor komt Aquila zelf niet echt meer tot aanvallen toe en moet het zich beperken tot verdedigen. Er wordt weinig weggeven, maar toch kan het in de 60e minuut niet voorkomen dat de bal in de kluts wordt binnengeschoten na een niet zo handig weggegeven vrije trap. De 2-1 zorgt ervoor dat de ploeg uit Deest in een resultaat (puntje) gaat geloven, ondanks de druk leidt dit niet tot echte kansen behoudens een voorzet vanaf links die door Thijn voor de doellijn wordt weggehaald.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen DVSG in Groesbeek. De wedstrijd zal starten om 14:00 uur. Om ongeslagen de wintersport in te gaan zal er echt een paar (of vijf!) tandjes bijgeschakeld dienen te worden door het gehele team.