Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 30

Nieuwstraat 14
6621KV
DREUMEL
tel. 0487-571635

In herfstachtige omstandigheden treden de Blauw-Witten uit Dreumel vandaag aan tegen RVW, ook het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 4e Klasse. Een gelijkwaardige tegenstander qua voetbalnivo omdat beide teams komend seizoen te bewonderen zijn in de 5e Klasse.  Aquila schiet uit de startblokken, en komt na 5 min op een 1-0 voorsprong na goed druk zetten op de verdediging van RVW door Bram Bouwman, waardoor de laatste man van RVW zijn eigen doelman passeert. In de 18e min rond diezelfde Bram Bouwman een goed opgezette aanval af, voorbereid door wingback Willem van Welie. Hierna neemt Aquila wat gas terug, wat tot een waarschuwingsschot leidt van RKW op de dwarsligger bij Aquila. Het lijkt een waarschuwing aan dovemansoren, want even later ligt de bal in het Aquila doel, wat de 2-1 oplevert. Dit is het moment dat Aquila het heft weer in handen neemt. Na een charge op Joep van Baren in het 16-meter gebied, wijst de goed leidende scheidsrechter naar de 11-meter stip. Joep van Baren pakt dit presentje zelf uit, en benut de toegekende penalty feilloos met een schot strak in de kruising. Net voor de rust komt Aquila zelfs nog op 4-1 door Willem van Welie, die een omschakelmoment zeer bekwaam afrond. Na de rust een ontketend Aquila. Wat de kantinebeheerder in de thee heeft gedaan blijft een raadsel, maar de Blauw-Witten scoren er lustig op los, waardoor de score op loopt naar 9-2 door doelpunten van Bram Bouwman(3x), Roy Pruijn(1x) en Mees vd Heuvel(1x).  Ook scoort RVW nog 1 x na de rust uit een prima genomen vrije trap, waarmee de 9-2 eindstand wordt bepaald. Met deze boost tegen RVW ziet Aquila de competitiestart as zondag tegen Batavia uit Batenburg met veel vertrouwen tegemoet,  aanvang 14.00 uur in Batenburg.