Datum

27 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag mocht Aquila aantreden tegen SC Millingen uit het gelijknamige Millingen. Vorig jaar werd uit kansloos met 1-6 verloren en deze ploeg liep ook op een haar na het corona privilege mis om als ploeg met gemiddeld het meeste aantal punten een klasse op te schuiven.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er twee twijfelgevallen aan Aquila zijde, Thijn kan niet starten en Kevin begint op de bank. Pupil van de week Maxim Verhoef schiet in 2 instanties de bal tegen de touwen, achteraf blijkt dit ook het enige doelpunt te zijn van Aquila zijde. In de eerste helft veelal hetzelfde spelbeeld, Millingen mag de bal hebben en Aquila loert op de counter. De eerste kans is voor Aquila, uit een hoekschop van Michiel kopt Roy P. rakelings over. Millingen stelt daar in het begin van de 1e helft weinig tegenover en heeft moeite met het veld en het goed verdedigende Aquila. Toch weet het op 0-1 te komen uit een scherp genomen hoekschop, die door iedereen gemist wordt behalve de attente Arnts. Vlak daarna wordt Mees diep gestuurd door Teun, maar besluiteloosheid zorgt ervoor dat de keeper tussenkomst kan bieden.

Een minuut of 10 na rust komt Millingen op 0-2. Een afgeslagen hoekschop belandt op de lat en Tim Gesthuizen is namens Millingen het meest attent. Aquila moet nu meer druk zetten naar voren, wat betekent dat er meer ruimte komt voor Millingen achter de verdediging. Echter wordt hier niet van geprofiteerd en komen er diverse kansen voor Aquila. Zo zijn er 3 penaltymomenten voor het  doel, bij het 1e moment wordt Teun aangetikt in de 16-meter door de keeper. Het 2e en 3e moment zijn vermeende handsballen, waarbij er zeker één in aanmerking had mogen komen voor een strafschop. Zeker nadat in de blessuretijd Millingen een strafschop krijgt voor aangeschoten hands, volkomen onzichtbaar geconstateerd door de scheidsrechter. Specialist David Ruben zorgt hier voor de 0-3 eindstand. Gezien het spelbeeld was Millingen beter aan de bal en zonder echt grote kansen te creëren wint het, maar een 0-3 uitslag is zeker geflatteerd te noemen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar DSZ uit Boven-Leeuwen. Gezien het toenemende aantal corona besmettingen en het uitgelekte persbericht zal naar alle waarschijnlijkheid deze wedstrijd zonder publiek gespeeld dienen te worden. Facebook en de website van Aquila zullen jullie hierover verder / definitief informeren.

De wedstrijdbal van vandaag is  gesponsord door ARGRA metaalmaatwerk,  waarbij oud-aquila 1 speler Joey de Graaf werkzaam bij is. Hun corebusiness bestaat voornamelijk uit het ontwerpen en leveren van frames voor de meubelindustrie.