27 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Aquila mag het vandaag op eigen terrein opnemen tegen UHC, de combinatieploeg uit Hernen/Bergharen.

Voordat de 1e helft start mag de pupil van de week, Roemer Graveland, voor het eerst de doelman van UHC passeren. De eerste 10 minuten zijn beide ploegen nog gelijkwaardig aan elkaar en zijn er wat speldenprikjes voor beide doelen. Geklungel achterin bij UHC zorgt er in de 11e minuut voor dat Aquila na een actie van Thijn, een penalty krijgt die door Conté wordt benut. Veel meer laat Aquila hierna niet meer zien en ziet UHC na een half uur ook verdiend langszij komen. Uit een eigen ingooi wordt de bal direct weer ingeleverd, zoals wel vaker deze middag, waardoor de linksbuiten wordt weggestuurd en de bal door de benen van de keeper schiet. Net voor rust wordt het zelfs 1-2, op bijna identieke wijze als de 1e goal van UHC. Balverlies na ingooi Aquila, mooie combinatie UHC waardoor man meer gecreëerd wordt en dit ook perfect uitgespeeld wordt. Aquila mag in deze fase haar keeper bedanken dat het slechts met een 1-2 achterstand de rust in gaat.

Na de rust komt Aquila iets beter uit de startblokken en weet het UHC op eigen helft beter onder druk te houden, echte kansen blijven uit op een voorzet van Conté die net aan Teun voorbij gaat na. De eerste beste counter van de uitploeg levert de 1-3 op voor UHC en zorgt ervoor dat het geloof in een goed resultaat weg ebt bij Aquila. Het laatste half uur zakt Aquila als team compleet door de ondergrens en mag blij zijn dat UHC uiteindelijk genoegen neemt met een 1-5 eindstand.

Een terechte nederlaag voor Aquila deze middag, het toonde te weinig initatief, lef en felheid om maar enigszins kans te maken op een resultaat. Waar UHC vandaag aantoonden dat voetballen heel simpel is door elkaar met goed positiespel te bereiken, was het Aquila dat trotseerden in foute keuzes en daarmee aantoonden dat simpel voetballen het moeilijkste is wat er is.

De wedstrijdbal van vandaag is gesponsord door Repatherm waar Jacky Groen eigenaar van is en haar klanten voorziet van alle soorten installaties voor de voedselindustrie.