Aquila vergeet te score en verliest weer van Overasseltse boys!

Aquila 1 (zon)

Overasseltse Boys 1

5e klasse E

28 april 2019 14:00

Sportpark Ossenkoppelerhoek
Maardijk 130
7609PR
ALMELO
tel. 0546-814838

Afgelopen maandag speelde Aquila al uit tegen Overasseltse boys (OVB), nu stond de thuiswedstrijd alweer op het programma. Aquila moet het stellen zonder enkele (basis)spelers, maar toch staat er een representatief elftal op het veld wat met voldoende inzet en strijd de punten in Dreumel zou moeten kunnen houden.

De warming-up is vandaag beter als die van vorige week, toch brengt dit niet het gewenste resultaat. Al na één minuut zorgt balverlies in de voorhoede en verkeerde ingrepen op het middenveld ervoor dat Bas Janssen een vrije doortocht wordt gegeven, hij benut de één op één feilloos en zorgt voor een 0-1 achterstand. Het herstel van Aquila is prima, maar er worden weinig tot geen kansen gecreëerd. OVB kan zich in deze fase dan ook alleen beperken tot tegenhouden en komt alleen tot gevaar met hoekschoppen. In de 35e minuut krijgt Aquila de kans op de gelijkmaker, één van de vele lange ballen wordt doorgekopt door Conté en biedt Mees een uitgelezen mogelijkheid echter krijgt hij de bal niet langs de keeper van OVB.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, Aquila drukt OVB naar achter zonder echt kansen daaruit te creëren. Na een minuut of 10 krijgt Hielke een uitstekende schietkans van een meter of 15, echter wordt zijn harde schot gepareerd door de keeper van OVB. Wanneer je het niet verwacht gebeurd het toch, OVB maakt de 0-2. Knap wegdraaien van de spits met dito voorzet, die aan de handen van Jason voorbij gaat, biedt Bas Janssen en niet te missen mogelijkheid. Alles of niets pogingen zorgen nog een goede kans van Conté, echter kopt hij over waar aannemen misschien beter was geweest. Vlak hierna beslist OVB de wedstrijd (als deze al niet beslist was), invaller Pieter van Dam schuift beheerst binnen vanaf randje zestien. Na een aantal minuten blessuretijd fluit de overigens prima leidende scheidsrechter te fluiten voor het einde van de wedstrijd.

Conclusie die na vandaag getrokken kan worden is dat Aquila op basis van deze 2 wedstrijden met OVB een lesje heeft gekregen in effectiviteit en dat ook de volwassenheid van OVB de doorslag heeft gegeven. Positieve is dat Aquila na 21 wedstrijden nog steeds alles in eigen hand heeft met betrekking tot het kampioenschap, het speelt nog 3 wedstrijden/finales die naar alle waarschijnlijkheid allemaal gewonnen moeten worden.  Aquila speelt nog tegen Victoria’25 (thuis) op 12 mei, Heumen (uit) op 19 mei en SVO’68 (thuis) op 26 mei.

Wij verwachten en hopen de volgende wedstrijd weer op de steun van jullie supporters.

Tot zondag 12 mei om 14:00 uur bij Aquila - Victoria’25