Complete off-day Aquila zorgt voor zware nederlaag

Aquila 1 (zon)

SCP 1 (zon)

4e klasse E

3 oktober 2021 14:00

O. Arslan

Sportpark De Zeven Morgen
Nieuwstraat 14
6621KV
DREUMEL
tel. 0487-571635

Aquila ontvangt vandaag SCP uit Puiflijk voor de 1e thuiswedstrijd van het seizoen. Voorafgaande aan het duel is het nog twijfelachtig of het doorgang kan vinden, maar het veld wordt goedgekeurd door de terreinmeester.

SCP start de wedstrijd beter dan Aquila en voor de wedstrijd goed en wel begonnen is overleefd Aquila al twee aanvallen van de uit-club. Kort hierna is het wel voor de eerste keer raak voor SCP, een één tweetje met de doorgekomen middenvelder laat Jason kansloos. Aquila krijgt de organisatie maar niet geregeld en SCP profiteert hier optimaal van door op identieke wijze te score, 0-2 achter in een kwartier tijd! Hierna gaat de storm van SCP wat liggen en komt Aquila wat beter in haar spel. Een lange bal van Wout wordt verlengd door Thijn waardoor Bram kan score, 1-2. Aquila terug in de wedstrijd, overige kansen op de gelijkmaker blijven onbenut en net voor rust breidt SCP de score weer uit naar 1-3. Een niet al te scherpe eerste helft zorgt voor een 1-3 ruststand.

De thee heeft Aquila na de rust zeker geen goed gedaan, twee persoonlijke fouten zorgen na 50 minuten al voor een 1-5 achterstand. Aquila voetbalt in deze fase niet meer en hanteert enkel nog de lange bal, de gaten tussen de linies worden groter en elkaar helpen om de bal terug te veroveren lijkt er ook niet meer in te zitten. SCP leunt lekker achterover en weet via vlijmsnelle counters Aquila pijn te doen! Op deze wijze scoort het de overige aantal goals, waarbij er zeker twee afgekeurd hadden moeten worden vanwege overtredingen. Aquila scoort tussendoor ook nog via Bram (2x) en Thijn.

Aquila kan de goede voorbereiding geen goed vervolg geven en heeft geen enkel moment echt in deze wedstrijd gezeten, het kreeg de organisatie maar niet goed geregeld. De afstanden tussen de linies waren te groot en SCP was veel feller!

De wedstrijdbal van vandaag is gesponsord door Argra metaalmaatwerk uit Heerewaarden. Zij produceren onder andere frames van staal en RVS.

Opstelling:

Jason Henzen, Harm de Leeuw, Wout Elsen, Michiel van den Heuvel (’60 Roy Pruijn), Willem van Welie, Jip Derks (’60 Roy Stuive), Thijn Remmits, Brent Kolvenbach (’60 Thomas Looman), Bram Bouman, Mees van den Heuvel, Moreno de Vree

Volgende week speelt Aquila een uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Angeren. Het zal daar zeker anders voor de dag moeten komen om tot een resultaat te komen.