Keeper Jason Henzen redt punt voor Aquila - v.v. Aquila

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Keeper Jason Henzen redt punt voor Aquila

Keeper Jason Henzen redt punt voor Aquila

Batavia 1

1 - 1

Aquila 1

Competitie

5e klasse D

Datum

25 september 2022 14:00

Scheidsrechter

G.H.G. van Tintelen

Accommodatie

Sportpark De Hoppenhof - Batavia
Hoppenhofstraat 12
6634AL
BATENBURG
tel. 0487-541687

Vandaag de uitwedstrijd op het programma tegen Batavia uit Batenburg, volgens trainer Van Mourik een geduchte tegenstander, vanwege de vele versterkingen die door Batavia in de afgelopen transferperiode uit Nijmegen eo zijn binnen geharkt.  De wedstrijd wordt gespeeld onder ideale omstandigheden voor een lekker potje voetbal, het zonnetje schijnt, 15 graden, een (sliding)nat veld, en bijna geen wind. 

Aquila begint uitstekend aan de wedstrijd, Moreno de Vree krijgt binnen 10 minuten 2 goede kansen om Aquila op voorsprong te zetten, maar oog in oog met de Batavia doelman, krijgt Moreno de Vree de bal niet in het netje. Hierna krijgt Batavia meer grip op de wedstrijd, krijgt ook enkele goede kansen, maar keeper Jason Henzen houdt met enkele sublieme reddingen de nul voor Aquila vast. De laatste 10 minuten voor de thee wordt Aquila weer sterker, en hangt Batavia in de touwen. Moreno de Vree heeft de ultieme mogelijkheid om na een afgeslagen vrije trap de ruststand op 0-1 te bepalen, maar hij komt helaas niet goed uit met z'n voetenwerk (aldus Moreno zelf), en schiet de bal over het doel. 

Zodoende wordt de 0-0 ruststand bereikt, in een aantrekkelijke eerste helft, waarbij de toeschouwers de grote winnaar zijn. Na de rust bepaalt Aquila in eerste instantie het spelbeeld. De conditie bij Batavia begint parten te spelen, en zijn alleen nog gevaarlijk bij standaardsituaties. Tussendoor krijgt Bram Bouman (zonder W) nog een 100% kans om Aquila op 0-1 te zetten, maar hij schiet de bal, na goed uitkomen van de Batavia doelman, over het doel. Tegen de verhouding in komt Batavia toch op 1-0, inderdaad uit een standaardsituatie (hoekschop), waarbij de aanvoerder van Batavia vrij kan in koppen. Uit deze meevaller tankt Batavia weer energie, maar mede omdat keeper Jason Henzen 2 engeltjes op de lat heeft zitten, blijft de stand 1-0 in Batenburgs voordeel.

Aquila krijgt ook nog een aardige kans middels Remo Rademakers, maar zijn inzet zeilt over de kruising, na een snelle slim genomen vrije trap. De laatste 10 minuten zet Aquila alles op de aanval, en met een goede mix van werklust en doorzettingsvermogen,  wordt dit beloond met een goal ver in blessuretijd door Bram Bouman. Na deze toch wel verdiende gelijkmaker fluit de scheidsrechter af, en neemt Aquila een puntje mee naar Dreumel. 

As. zondag de eerste thuiswedstrijd tegen WVW uit  Weurt, aanvang 14.00 uur.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!