6631BC
HORSSEN
tel. 0487-541339

AAC/OLYMPIA 1  - Aquila 1   3-2

Op een perfecte voetbalmat in Horssen, is er voor Aquila 1 vandaag de laatste kans om nog een prijs te pakken aan het eind van dit voetbalseizoen, nl periode 3, wat recht geeft om te spelen voor de nacompetitie om te promoveren naar de 4e Klasse. Aquila start deze wedstrijd te behouden tegen het felle en hardwerkende A/O. De 1-0 laat dan ook niet lang op zich wachten, en uit een corner is er deze voorsprong dan ook voor de thuisploeg in de 15e minuut. Hierop aansluitend krijgt Teun van Mourik, na een mistrap van de A/O keeper, een goede kans, maar helaas treuzelt hij te lang, waardoor de A/O keeper zijn fout kan herstellen. Toch komt Aquila op gelijke hoogte door een prachtige pegel van Roy Pruijn vanaf ruim 35 meter in de linker kruising, wat de 1-1 betekent. Terwijl de Blauw-Witten nog staan na te genieten van deze gelijkmaker, heeft A/O de bal alweer in het netje liggen, door een snel uitgevoerde aanval vanaf de aftrap: 2-1, wat ook meteen de ruststand betekent. In de 2e helft start Aquila wel overtuigend, en probeert voetballend in de A/O verdediging kansen te creëren, maar dit lukt (nog) niet. Tot overmaat van ramp komt Aquila ook nog met 10 veldspelers te staan, na een 2e gele kaart voor rechtsbuiten BB. Toch behoudt Aquila een veldoverwicht, en vanuit een corner kopt Thijn Remmits de verdiende 2-2 binnen. Aquila blijft met z'n 10-en vol op de aanval spelen, en uit een standaardsituatie kopt invaller Sjoerd van Mourik ook nog op de paal. Over en weer komen nog wel wat kansjes voor in beide doelgebieden, maar de energie verdwijnt langzaam uit de benen bij de spelers, en de wedstrijd lijkt op een gelijkspel af te stevenen. Lijkt, want in de 92e minuut krijgt Aquila alsnog de kous op de kop, want vanuit een vrije trap tikt de A/O spits na een scrimmage voor het Aquila doel de 3-2 achter keeper Jason Henzen, wat helaas ook de eindstand op het scorebord betekent. As Paasweekend is Aquila 1 vrij. De eerstvolgende wedstrijd is Aquila 1 - Niftrik 1 op zondag 16 april  in Dreumel om 14.00 uur.